מה החוק אומר לגבי בנייה ירוקה

חוק בנייה ירוקה

בשנים האחרונות עלתה באופן ניכר המודעות הציבורית לנושאים אקולוגיים כמו איכות הסביבה, שמירה על כדור הארץ, מיחזור, שימוש באנרגיות מתחדשות וכדומה. ניתן לראות השפעות למודעות הגואה בתחומים רבים סביבנו, והן לא פסחו גם על שוק הנדל”ן: בנייה ירוקה היא שם כולל המאגד תחתיו נושאים כמו תכנון, בנייה ותפעול בניינים באופן שימנע ככל האפשר פגיעה באיכות הסביבה ובמשאבים טבעיים. בין היתר נעשה שימוש בחומרים הנחשבים ידידותיים לסביבה ו/או חומרים ממוחזרים, תוך תכנון המאפשר שימוש יעיל באנרגיה וכך מביא לחיסכון משמעותי בחשמל.

בנייה ירוקה היא ניסיון להתחשב בבריאותם ובאורח החיים של הדיירים בבניין, למנוע בזבוז אנרגיה ועלויות גבוהות של חשמל ומים, למקסם את ניצול הקרקע, למזער זיהום ופגיעה באיכות הסביבה באמצעות מיחזור ועוד. כתוצאה מכך דיירים המתגוררים בבניין שתוכנן ונבנה על פי גישת הבנייה הירוקה נהנים מצריכת אנרגיה נמוכה יחסית למטרות חימום ובידוד, מהוצאות תפעול נמוכות, מאיכות חיים גבוהה ומיתרונות נוספים.

לפיכך, בנייה ירוקה מהווה לא רק טרנד אופנתי לוהט בתחום הנדל”ן והבניין, ולא סתם משתלבת היטב עם הגישה האקולוגית והמודעות לנושאים סביבתיים – אלא מדובר למעשה בשיטה המועדפת לבנייה במדינת ישראל של תחילת המאה ה-21. למעשה, כיום ניתן לראות לא רק בניינים חדשים המתוכננים ונבנים בשיטות של בנייה ירוקה – אלא גם בניינים ישנים שמוחלפים בבניינים כאלה, במסגרת פרויקטים של פינוי בינוי.

בנייה ירוקה בשירות פרויקטים של פינוי בינוי

ההיגיון פשוט: עד לפני מספר עשורים לא הייתה בציבור בכלל ובקרב מקבלי ההחלטות בענף הבניין בפרט מודעות לעניין הבנייה הירוקה. קבלנים, מהנדסים וכל מי שעוסק בתחום הנדל”ן לא ידעו הרבה על בנייה שבכוחה לחסוך אנרגיה וחומרי גלם, למשל, כך בניינים ישנים נבנו ללא מחשבה על הידידותיות שלהם לסביבה.

מאידך, היום המצב שונה. בנייה ירוקה יכולה להפוך את החיים בבניין להרבה יותר נוחים, נעימים, איכותיים ואולי חשוב מכל: חסכוניים. כך לדוגמה ניתן לבנות את הבניין החדש כאשר קירות המעטפת החיצוניים שלו מבודדים באמצעות שימוש בחומרים ייעודיים שלא היו מוכרים או שלא נעשה בהם שימוש בעבר, כך שהדירות בבניין תהיינה מבודדות טוב יותר נגד חום וקור. דוגמה נוספת: ניתן לתכנן את הבניין החדש כך שיהיו בו יותר פתחי אוויר ואור טבעי, וכך ניתן יהיה ליהנות יותר זמן מאור השמש כלומר להשתמש פחות בחשמל לתאורת הדירה. באופן דומה ניתן להתקין כבר במהלך הבנייה מערכות מים שתנצלנה את מי המזגנים למטרות השקייה, או לשלב בהן מערכות לאיתור נזילות על מנת לצמצם למינימום האפשרי את בזבוז המים.

חשיבות הליווי המשפטי

על מנת לוודא כי האינטרסים של בעלי הדירות מוגנים, חשוב כי ילווה אותם משרד עו”ד מנוסה בתחום התחדשות עירונית והפינוי בינוי. בפרט כאשר מדובר בבניין ישן שלא נבנה מלכתחילה בשיטת בנייה ירוקה, מומלץ כי עורך דין ילווה את הדיירים בתהליך מול היזם והקבלן כדי לוודא שתנוצל ההזדמנות לבנות את הבניין החדש כך שהוא ייטיב יותר עם הדיירים בעתיד – בזכות המודעות הירוקה.

כניסה
הרשמה
logo_amidor_form

כניסה לאזור האישי

פתיחת חשבון דייר


    שחזור סיסמא

    שכחתם סיסמה? הזינו את תעודת הזהות ופרטי התקשרות כדי לקבל את הסיסמה עבור הפרויקט שלכם.